Sindikati socialnovarstvenih zavodov opozarjajo na kadrovsko podhranjenost v dejavnosti in napovedujejo stavkovne aktivnosti

Ljubljana/Šempeter pri Gorici, 13. septembra - Konferenca sindikatov socialnovarstvenih zavodov, članica Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije se je na včerajšnji seji opredelila do nekaterih aktualnih tem in predlogov v zdravstvu. Med drugim so opozorili na kadrovsko podhranjenost v socialnovarstvenih zavodih in na neizplačevanje dodatka za delo z dementnimi osebami. Zaradi slednjega bo sindikat zdravstva in socialnega varstva začel s sindikalnimi aktivnostmi, ki jih bo po potrebi tudi zaostroval, so sklenili.

V okviru obravnave predlogov normativov v zdravstveni negi in rehabilitaciji v socialnih zavodih, ki obravnavajo odraslo populacijo, in so ga pripravila strokovna združenja, so se dotaknili tudi prenovljenega dokumenta o kompetencah v zdravstveni negi. Pri tem so ocenili, da dokument ne more biti primerna podlaga za pripravo standardov in normativov.

ako/tz
© STA, 2019