Roglič pred začetkom Vuelte: Želim zmagati

Alicante, 23. avgusta - Kolesarji odštevajo ure do začetka 74. dirke po Španiji. Eden glavnih favoritov za končno zmago bo slovenski as Primož Roglič, ki je v pogovoru za kolesarski portal cyclingnews odkrito napovedal, da je v Španiji z jasnim ciljem - zmagati.

Italija, Verona.
Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je dirko po Italiji končal na tretjem mestu.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

"Želim zmagati in skušal bom zmagati. Mesto na zmagovalnem odru je lepo, toda to sem izpolnil že na dirki po Italiji. Želim se boriti za zmago," je brez ovinkarjenja povedal zvezdnik nizozemske Jumbo-Visme, ki je na španske ceste poslala zelo močno ekipo.

Roglič je letošnji Giro končal na tretjem mestu, si nato vzel nekaj zasluženega premora, vmes postal oče, po koncu junija in državnem prvenstvu pa je vse misli preusmeril v nov veliki cilj.

"Pripravljen sem na začetek. Vsi začnemo z ničle. Vsak dan bo izziv in boj. Na Vuelti bom dirkal prvič. Imamo zelo močno ekipo in veselim se," pravi 29-letni Zasavec.

Na nek način je Roglič razbremenjen pritiska. Za njim je namreč izvrstna sezona, s številnimi zmagami in mestom med najboljšimi tremi na italijanski dirki. Vseeno pa ne bi imel nič proti, če bi sezono nadgradil s skupno zmago na Vuelti. "Bilo bi izjemno. Nihče se ne bi pritoževal," je zaključil z nasmeškom.

Dirka po Španiji se bo začela v soboto z ekipnim kronometrom in končala 15. septembra v Madridu. Poleg Rogliča bodo od Slovencev dirkali še Luka Mezgec, Domen Novak, Luka Pibernik ter obetavni Tadej Pogačar. Mladi kolesar UAE Emirates na začetku sezone ni imel v načrtu, da bi dirkal na kateri od tritedenskih dirk, a je hitro potrdil svoj talent in presenetil šefe v ekipi, ki so mu ponudili priložnost, da začne nabirati izkušnje za prihodnost.

"Nastop na Vuelti mi pomeni veliko. O temo smo sanjali, ko smo bili majhni. Zdaj pa se te sanje uresničujejo in se resnično veselim. Cilje si bom postavljal sproti, iz dneva v dan. Čeprav je letos prvič na voljo bela majica za najboljšega mladega kolesarja, je to zaenkrat le želja," je sporočil Pogačar.

ke/jz
© STA, 2019