Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Filmski maraton Muvit/6x60 letos gostijo v Novi Gorici

Nova Gorica, 20. avgusta - Šesto edicijo filmskega maratona Muvit/6x60 letos prvič gostijo v Novi Gorici. Na njem morajo prijavljene filmske ekipe v 60 urah ustvariti kratkometražni film, ki ne sme biti krajši od šestih in daljši od osmih minut. Vse ekipe so soočene z enakimi usmeritvami, kar predstavlja povezovalni most med vsemi posnetimi filmi.

Nova Gorica, mestna hiša.
Novinarska konferenca ob začetku filmskega maratona Muvit6x60.
Direktor in idejni vodja maratona Gregor Graf, programska vodja Maja Šest, novogoriška podžupanja Elena Zavadlav Ušaj in Helena Gerželj.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Nova Gorica, mestna hiša.
Novinarska konferenca ob začetku filmskega maratona Muvit6x60.
Direktor in idejni vodja maratona Gregor Graf, programska vodja Maja Šest in novogoriška podžupanja Elena Zavadlav Ušaj ob žrebanju letošnjih usmeritev.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Udeležba je letos rekordna, na festivalu sodeluje 25 filmskih ekip. Vse ne bodo snemale v Novi Gorici in okolici, pač pa na različnih lokacijah po Sloveniji.

Filmski maraton se bo zaključil v četrtek opolnoči. Sklepna prireditev bo v soboto v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica; po projekciji filmov bo strokovna žirija razglasila nagrajence letošnjega Muvita.

Letošnjo žirijo sestavljajo Jan Cvitkovič, Eva Jesenovec in Rok Kajzer Nagode. Nagrado občinstva bodo izglasovali gledalci, podelil pa portal Voyo.

rr/jvo/apo
© STA, 2019