Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Hrvaška odpoklicala diplomatko iz Berlina zaradi rasističnih izjav

Zagreb, 19. avgusta - Hrvaško diplomacijo je pretresel škandal z diplomatko na veleposlaništvi v Berlinu, ki je na spletnih družbenih omrežjih objavljala rasistična, ksenofobna in homofobna stališča. Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman je danes potrdil, da so Elizabeto Mađarević suspendirali, čaka pa jo tudi odpoved.

Hrvaška, Zagreb.
Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman je danes v Zagrebu novinarjem potrdil, da so hrvaško diplomatko v Berlinu Elizabeto Mađarević suspendirali zaradi zaradi rasističnih izjav, čaka pa jo tudi odpoved.
Foto: Hina/STA

Med drugim je diplomatka objavila, da si želi vrnitev 'čiste in avtentične Evrope z belimi Evropejci'. Zapisala je, da migranti, 'ki so večinoma muslimani', prihajajo v Evropo tudi zaradi svoje 'islamistične agende', ki se ji 'krščanska Evropa mora zoperstaviti'. Kritizirala je tudi nemško kanclerko Angelo Merkel, ker je odprla vrata beguncem.

Hrvaški premier Andrej Plenković je včeraj ocenil, da gre za katastrofo, predsednica države Kolinda Grabar-Kitarović pa je zapisala, da so nestrpne in rasistične izjave nesprejemljive.

ms/gi/vr/ms
© STA, 2019