Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sirski Kurdi predali Nemčiji prve otroke borcev IS

Alep/Berlin, 19. avgusta - Sirski Kurdi so Nemčiji predali prve štiri otroke borcev teroristične skupine Islamska država, ki so oz. so bili nemški državljani.

Irak, Faysh Khabur.
Sirski Kurdi so Nemčiji predali prve štiri otroke borcev teroristične skupine Islamska država (IS), ki so oz. so bili nemški državljani. V prihodnosti bodo v državo prepeljali še več otrok borcev IS.
Vodja konzularne službe nemškega zunanjega ministrstva Manja Kliese in predstavnik urada za zunanje odnose kurdske avtonomne administracije severovzhodne Sirije Fenr Gayatal.
Foto: dpa/STA

Kurdske oblasti, ki nadzorujejo severovzhod Sirije, so otroke predali uslužbencem nemškega konzulata v Erbilu na severu Iraka. Gre za dve deklici in dečka, ki so sirote, ter pol leta starega dojenčka, ki pa je hudo bolan in potrebuje takojšnjo zdravniško pomoč.

Gre za prvi primer, da je Nemčija sprejela otroke borcev IS. Nekaj sta jih že sprejeli Francija in Norveška. V prihodnosti pa jih bodo v državo prepeljali še več, saj otrok ni mogoče kriviti za dejanja njihovih staršev, je napovedal nemški zunanji minister Heiko Maas.

ms/vr/ms
© STA, 2019