Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zaradi sanacije tridnevna zapora proge Divača-Koper

Ljubljana, 10. avgusta - Slovenske železnice so po junijski nesreči tovornega vlaka pri Hrastovljah danes začele z dokončno sanacijo proge Divača-Koper. Proga bo tri dni zaprta, SŽ pa so potnikom zagotovile nadomestni avtobusni prevoz.

Hrastovlje.
Predor Hrastovlje na železniški progi proti Kopru, kjer je iztiril tovorni vlak, pri čemer je prišlo do iztekanja kerozina iz ene od tovornih cistern.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

V sklopu sanacije bodo zamenjali 150 metrov železniškega tira v predoru Dol, ki je bil po nesreči postavljen za odvijanje železniškega prometa z zmanjšano hitrostjo, so pojasnili za STA.

V skladu z odločbo Agencije za okolje nameravajo dodatno urediti tudi odvodnjavanje pod železniškim tirom in namestiti dodatne zaščitne ponjave, delno pa bodo obnovili še kretnico, ki je bila v nesreči poškodovana.

Do nesreče tovornega vlaka je prišlo 25. junija, ko je v predoru pri Hrastovljah iztirilo šest vagonov tovornega vlaka, pri čemer je izteklo okoli 11.000 litrov kerozina. SŽ zato izvajajo tudi monitoring morebitnega onesnaženja vode.

zc/jb
© STA, 2019