Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Erjavec hrvaškemu kolegu izrazil sožalje ob smrti vojaka v Afganistanu

Ljubljana, 24. julija - Minister za obrambo Karl Erjavec je hrvaškemu kolegu Damirju Krstičeviću izrazil sožalje ob smrti hrvaškega vojaka v mednarodni misiji Odločna podpora v Afganistanu. Erjavec je ob tem zaželel čim prejšnje okrevanje dvema pripadnikoma hrvaškega kontingenta, ki sta bila v današnjem napadu v Kabulu huje ranjena, so sporočili z ministrstva.

Hrvaška, Zagreb.
Hrvaški obrambni minister Damir Krstičević je na novinarski konferenci spregovoril o napadu na hrvaške vojake na misiji v Kabulu.
V ameriški bolnišnici v Bagramu je nekaj ur po današnjem samomorilskem napadu na kolono vozil hrvaške vojske v Kabulu umrl hrvaški vojak, ki je bil v napadu najhuje ranjen. V napadu sta bila huje ranjena še dva hrvaška vojaka, ki nista v smrtni nevarnosti.
Foto: Hina/STA

V samomorilskem napadu na kolono vozil hrvaške vojske v Kabulu so bili danes huje ranjeni trije vojaki, eden je kasneje podlegel ranam v ameriški bolnišnici v Bagramu.

Hrvaško obrambno ministrstvo je sporočilo, da je bil umrli 27-letnik pripadnik posebnih enot, ki je v Afganistanu opravljal naloge svetovanja in mentorstva afganistanskih varnostnih sil. Vojak je prva hrvaška smrtna žrtev med 16-letnim sodelovanjem hrvaških vojakov v operacijah Isaf in Odločna podpora zveze Nato v Afganistanu.

vr/set/vr
© STA, 2019