Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Onesnaženje v vrtini pri Hrastovljah upada, v sredo sestanek operativne skupine

Ljubljana, 23. julija - Agencija za okolje v vrtini pri Hrastovljah zaznava nadaljnje upadanje koncentracije mineralnih olj. Vrednosti koncentracij v vrtini P19 so danes v prvem zajemu znašale 0,2 miligrama na liter, v drugem zajemu pa 0,7 miligrama na liter. V nedeljo je bila ugotovljena vrednost v prvem zajemu 0,5 miligrama na liter, v drugem pa 0,8 miligrama na liter. Vzorci, odvzeti na ostalih merilnih mestih, ne kažejo onesnaženja.

Hrastovlje.
Predor Hrastovlje na železniški progi proti Kopru, kjer je iztiril tovorni vlak, pri čemer je prišlo do iztekanja kerozina iz ene od tovornih cistern.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kot so za STA danes povedali na Arsu, so njihovi kolegi na terenu, na vprašanja, kaj se dogaja s količinami mineralnih olj, ali oz. kam potujejo ter za kakšno snov natančno gre, pa niso znali odgovoriti. So pa pojasnili, da bo v sredo nov sestanek operativne skupine za izvedbo ukrepov za varovanje vodnega zajetja Rižanskega vodovoda, ki bo pretresla različna poročila, tako da bi bilo lahko kaj več znanega po tem srečanju.

mrn/mg/mg
© STA, 2019