Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na območju Hrastovelj v vrtini našli kerozin

Hrastovlje, 16. julija - Minister za okolje in prostor Simon Zajc si bo danes ogledal vrtino na območju Hrastovelj, v kateri so po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, našli kerozin. Zajc si bo ogledal še vodarno Čepki in se na terenu sestal z delovno skupino, so sporočili z ministrstva.

Hrastovlje.
V predoru Hrastovlje na železniški progi proti Kopru je iztiril tovorni vlak, pri čemer je prišlo do iztekanja kerozina iz ene od tovornih cistern.
Foto: Stanko Gruden/STA

Geološki zavod, Agencija za okolje, Slovenske železnice in Rižanski vodovod so na območju, kjer so ocenili, da je vpliv onesnaženja razlitja kerozina po junijski nesreči tovornega vlaka največji, začeli vrtati v petek. Vrtino, v kateri so našli kerozin, si bo danes ogledal Zajc, ki bo ob 10. uri na voljo tudi za izjave medijem.

Do nesreče vlaka je prišlo 25. junija popoldne, ko se je v predoru v Dolu pri Hrastovljah od kompozicije 18 vagonov tovornega vlaka iztirilo šest vagonov in se nagnilo na steno predora, pri čemer je prišlo do iztekanja kerozina.

zc/mg/mg
© STA, 2019