Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ potrdil novelo zakona o letalstvu

Ljubljana, 12. julija - DZ je danes potrdil novelo zakona o letalstvu, s katero se v slovenski pravni red prenašajo določila evropske direktive. Z njo se bo letalske prevoznike zavezalo k pošiljanju podatkov o potnikih policiji.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan seje DZ so poslanci med drugim obravnavali spremembe zakona o lekarniški dejavnosti in zakona o omejevanje uporabe tobačnih izdelkov ter odredili parlamentarno preiskavo v zadevi Kangler.
Poslanci SD Meira Hot, Marko Koprivc in Samo Bevk.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Brnik.
Adria Airways, let, letalstvo, promet, polet, letalo Adrie Airways, letališče Jožeta Pučnika.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Vsa določila evropske direktive o uporabi podatkov iz evidence podatkov o potnikih za preprečevanje, odkrivanje, preiskovanje in pregon terorističnih in hudih kaznivih dejanj v nacionalni pravni red prenašata še noveli zakona o nalogah in pooblastilih policije in zakon o varstvu osebnih podatkov.

V poslanskih skupinah so se glede podpore odločali na podlagi tehtanja med večjo varnostjo in med pravico do zasebnosti. Koalicija je predlogu napovedala podporo, v SDS so napovedali, da se bodo vzdržali, v NSi, da mu ne bodo nasprotovali, v SNS in Levici pa so mu podporo odrekli.

bdo/jes
© STA, 2019