DZ o omejitvi zaslužkov nepremičninskih posrednikov

Ljubljana, 11. julija - DZ bo na nadaljevanju zadnje seje pred počitnicami največ razprave namenil predlogu novele zakona o nepremičninskem posredovanju. Z njim želijo poslanci Levice omejili plačila za nepremičninsko posredovanje.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so obravnavali novelo zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju, novelo zakona o gimnazijah, novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, dopolnitev zakona o skupnosti študentov ter spremembo odloka o notranji organizaciji, delovnih mestih in nazivih v službah DZ.
Poslanec SDS Tomaž Lisec.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Lotili se bodo tudi predloga novele zakona o nalogah in pooblastilih policije, s katerim želi vlada nekoliko spremeniti določbe glede pridobivanja podatkov o letalskih potnikih, ter predloga novele zakona o nadzoru državne meje, ki po mnenju vlade zagotavlja učinkovitejše vodenje postopkov pri določitvi primerne višine odškodnine za lastnike zemljišč ob ograji na meji.

Predlog sprememb zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki je prav tako na dnevnem redu, pa predvideva, da bi pri reševanju vlog za državne štipendije črtali pravilo glede fiktivnega izračuna.

pse/pa/pa
© STA, 2019