Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jutri vzpostavitev novega osrednjega spletnega mesta državne uprave

Ljubljana, 30. junija - Jutri bo vzpostavljeno novo spletno mesto državne uprave gov.si, na katerem bodo združene njene vsebine, ločene spletne strani pa bodo sčasoma ukinjene. Spletno mesto še ni dokončno, pripombe na njegovo delovanje pa lahko podajo tudi državljani. Stran bo uporabnikom nudila boljši dostop do informacij o državi in postopkih v zvezi z njo.

Ljubljana.
Spletno mesto gov.si.
Spletna stran državne uprave, ki bo uporabnikom nudila enostaven in hiter dostop do informacij o državi in postopkih v zvezi z njo ter do e-storitev državne uprave.
Foto: STA

Prenove so se lotili, ker so bile vsebine države na spletu objavljene preveč razpršeno in so se podvajale, kar je lahko vodilo tudi do problemov pri ažurnosti oziroma točnosti nekaterih podvojenih informacij ter nepotrebnega dela.

Po novem bodo lahko recimo državljani razpisana delovna mesta ali druge javne objave vseh ministrstev iskali na enem mestu, namesto na vsakem ministrstvu posebej. Prav tako ne bo treba več vedeti, kdo je pristojen za katero področje, ko bo kdo želel dobiti kakšne podatke.

vj/mo
© STA, 2019