Šarec: Erjavec bo moral stvari pojasniti

Cerknica, 14. junija - Premier Marjan Šarec je ob obisku pogorišča Fragmata komentiral tudi včerajšnje navedbe, da iz poročila načelnice Generalštaba Slovenske vojske Alenke Ermenc izhaja, da vojska na Počku ni kršila navodil glede nočnega streljanja, na kar se je pri odstavitvi poveljnika Mihe Škerbinca skliceval obrambni minister Karl Erjavec.

Rakek, Industrijska cona Podskrajnik.
Predsednik vlade Marjan Šarec si je danes v spremstvu predstavnikov Uprave RS za zaščito in reševanje ogledal pogorišče obrata Fragmata v Podskrajniku v občini Cerknica.
Foto: Bor Slana/STA

Šarec je dejal, da bo moral Erjavec stvari pojasniti. Spomnil sicer je, da Erjavca čaka interpelacija, ter dodal, da bo o njej odločil DZ. Celotno zadevo sicer težko komentira, ker ga ni bilo zraven, je pa bral poročili, ki jih je dobil od vojaško-obveščevalne službe.

Spomnil je sicer, da je komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki se precej ukvarja z zadevo, tudi politično telo. Njena vloga je preiskovalna, a je tanka meja med pooblastili in prekoračitvijo pooblastil, je dejal.

ako/apo/apo
© STA, 2019