Vsa državna uprava z julijem na enem mestu

Ljubljana, 13. junija - Projekt prenove in optimizacije spletnih mest državne uprave je v ciljni ravnini. Novo osrednje spletno mesto gov.si, ki bo uporabnikom nudilo enostaven in hiter dostop do informacij o državi in postopkih v zvezi z njo ter do e-storitev državne uprave, bo začelo delovati 1. julija, je odločila vlada.

Ljubljana.
Spletno mesto gov.si.
Spletna stran državne uprave, ki bo uporabnikom nudila enostaven in hiter dostop do informacij o državi in postopkih v zvezi z njo ter do e-storitev državne uprave.
Foto: STA

Projekt se pod vodstvom ministrstva z javno upravo izvaja od leta 2016. Njegov ključni namen je izboljšanje uporabniške izkušnje, zmanjšanje števila spletnih mest državne uprave in enotnejši nastop državne uprave na spletu.

Osrednje spletno mesto državne uprave se bo postopno dopolnjevalo. Ob vzpostavitvi 1. julija bodo dostopne osnovne vsebine organov državne uprave. Do 2. septembra se jim bodo pridružile še preostale teme, storitve in projekti. Dodatna predstavitvena spletna mesta državne uprave pa bodo prenesli do pomladi.

bg/bdo
© STA, 2019