Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Od danes zaradi navezave mengeške obvoznice zaprta glavna cesta med Mostami in Mengšem

Ljubljana, 22. junija - Dars danes začenja z gradnjo navezave mengeške obvoznice na glavno državno cesto Moste-Mengeš. Zaradi del bo ta odsek glavne ceste za ves promet zaprt do 7. julija. Obvoz je urejen.

Ljubljana.
Zapora ceste, obnovitvena dela, dela na cesti, obnova.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Obvoz bo za vsa vozila po državnih cestah Moste-Duplica, Mengeš-Duplica in obvoznica Mengeš. Da bi se v času popolne zapore odseka glavne ceste Moste-Mengeš razbremenilo obvozne ceste, bodo tovorna vozila iz smeri Kranja in Jesenic pred izvozom Vodice dodatno preusmerjali proti Kamniku prek Ljubljane.

Mengeška obvoznica bo tako kmalu polno funkcionalna. Dve tretjini obvoznice sta bili namreč zgrajeni leta 2011, gradnja manjkajočega dela pa je stekla marca letos. Ta del je dolg približno 1,3 kilometra, dela pa so bila ocenjena na nekaj manj kot tri milijone evrov.

Mengeš - skozi mesto gre na dan približno 25.000 vozil - bo tako kmalu razbremenjen tovornega prometa, izboljšala se bo tudi prometna varnost.

Mengeška obvoznica je del cestne povezave Želodnik-Mengeš-Vodice oz. povezave med gorenjskim in štajerskim krakom avtoceste. Del povezave med tema avtocestnima krakoma je tudi načrtovana vodiška obvoznica.

kk/mlu
© STA, 2019