Severnoprimorska živilsko-predelovalna industrija na poti krožnega gospodarstva

Šempeter pri Gorici, 17. maja - Vinarstvo in živilsko-predelovalna panoga sta na Severnem Primorskem ključni veji gospodarstva, ki imata poleg generiranja dobička in delovnih mest pomembno nalogo ohranjanja kulturne krajine in trajnostne rabe naravnih virov. Zato je Primorski tehnološki park pripravil prvega od dogodkov o krožnem gospodarstvu, ki jih podpira projekt Embrace.

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Zgibanka.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Šempeter pri Goici, Noe Caffe and Wine Bar
Pogovor o krožnem gospodarstvu.
Direktor Kleti Brda Silvan Peršolja in direktorica Mlekarne Planika iz Kobarida Anka Lipušček Miklavič.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Primorski tehnološki park bo vsebine, namenjene uvajanju principov krožnega gospodarstva za vinarje in živilska podjetja, vključil v svoje izobraževalne programe.

Krožno gospodarstvo deluje po načelu zdrave kmečke pameti. Na kmetih se ni zavrglo nobene stvari, pač pa se je vse recikliralo ali porabilo v druge namene, je povedal direktor Kleti Brda Silvan Peršolja. Na prvem pogovornem dogodku so gostili tudi direktorico Mlekarne Planika iz Kobarida Anko Lipušček Miklavič.

rr/bdo/kk
© STA, 2019