Poplave v BiH zahtevale prvo smrtno žrtev

Karlovec/Doboj/Novi Sad, 14. maja - Poplave v Bosni in Hercegovini so danes zahtevale prvo smrtno žrtev. V kraju Begov Han pri Žepčah je šestletnik ponesreči padel v potok, ki je narasel zaradi poplav. Njegova mati je skočila za njim, a ji fanta ni uspelo rešiti, poročajo mediji v BiH. Medtem ko se razmere v BiH umirjajo, na Hrvaškem poplavljajo reke pri Karlovcu.

Bosna in Hercegovina, Sarajevo.
Poplave v Tesliću v Bosni in Hercegovini.
Zaradi močnega dežja so reke v severni in osrednji Bosni in Hercegovini poplavile številne stanovanjske in gospodarske objekte. Na Hrvaškem reka Una ogroža Hrvaško Kostajnico, protipoplavne ukrepe so razglasili tudi na območju Karlovca.
Foto: Hina/STA

V BiH poteka iskanje dečka, ki je padel v potok v Begovem Hanu, poroča novičarski portal klix.ba. V iskalni akciji sodelujejo tudi prebivalci, ki pregledujejo potok do ustja v reko Bosno. Pred ustjem so postavili tudi mreže, zaenkrat pa so našli samo fantovo kolo. Kot neuradno dodaja portal, naj bi do nesreče prišlo, ko je fant kolesaril v bližini svojega doma in izgubil ravnotežje ter padel v potok. Mati je skočila za njim in ga poskušala rešiti vendar ji ni uspelo. Odpeljali so jo v bolnišnico.

jk/gi/jk
© STA, 2019