Newyorške borze uvodoma s padci

Washington, 8. aprila - Newyorške borze so današnje trgovanje začele s padci indeksov. Opazneje padajo predvsem delnice letalskega proizvajalca Boeing, ki se sooča s težavami z letali iz linije modelov 737, vlagatelji pa bodo ta teden pozorni tudi na razvoj dogodkov, povezanih z brexitom, in objave poslovnih rezultatov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

ZDA, New York.
Wall Street, Newyorška borza.
Foto: Robi Poredoš/STA
Arhiv STA

Industrijski indeks Dow Jones se je v prvih 30 minutah trgovanja znižal za 0,55 odstotka, širši indeks S&P 500 je upadel za 0,40 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa je izgubil 0,39 odstotka vrednosti. S&P 500 je sicer letos na podlagi optimističnega začetka leta pridobil že več kot 15 odstotkov.

Medtem pa vlagatelji niso optimistični glede prihodnjih objav poslovnih rezultatov, zaradi česar bi lahko S&P 500 v prihodnje izgubil del te rasti, napovedujejo analitiki.

Na evropskih borzah pa indeksi nimajo enotne smeri. V Londonu je FSE 100 do zdaj pridobil 0,03 odstotka, v Parizu je CAC 40 izgubil 0,12 odstotka in v Frankfurtu DAX 0,44 odstotka.

jaz/jes
© STA, 2019