Odslej omejitev transmaščobnih kislin v živilih

Ljubljana, 7. aprila - Danes se je izteklo enoletno prehodno obdobje za prilagoditev izdelkov s transmaščobnimi kislinami na največ dva grama na 100 gramov skupne vsebnosti maščob v živilu. Izdelkov z višjo vsebnostjo na trgu ne bo smelo biti več. Tako proizvajalci in trgovci kot inšpektorji so zatrdili, da so na to spremembo pripravljeni.

Videm.
Nakupovanje, potrošniki.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Gornja Radgona.
Hrana, kruh, pecivo.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.748 znakov (brez presledkov) oziroma 283 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

bdo/jes
© STA, 2019