Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se Evropski simpozij hrane

Ljubljana, 16. marca - V Ljubljani se danes začenja Evropski simpozij hrane oziroma European Food Summit, v sklopu katerega v Slovenijo prihajajo nekateri največji svetovni kuharski mojstri. Dogodek bo med drugim ponudil kulinarični sprehod po Ljubljani, s kulinariko popestreno smučanje na Krvavcu in simpozij s številnimi govorci.

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek, kuharska mojstrica Ana Roš, kurator simpozija Andrea Petrini, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek in direktorica STO Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Dogodek organizira Jezeršek gostinstvo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo in Turizmom Ljubljana, kurator pa je Andrea Petrini, eno najpomembnejših imen visoke kulinarike. Tuje kuharske mojstre je pomagala privabiti tudi ena največjih kuharskih mojstric na svetu Ana Roš.

Slovenija bo z dogodkom po besedah Roševe za štiri dni postala središče gastronomskega sveta. V Slovenijo po besedah direktorja Jezeršek gostinstva Martina Jezerška prihajajo imena, ki jih zavidajo celo organizatorji največjih kulinaričnih festivalov.

mlu/bdo
© STA, 2019