Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljano prihaja Evropski simpozij hrane

Ljubljana, 15. marca - Ljubljana bo od jutri do torka gostila Evropski simpozij hrane oziroma European Food Summit, v sklopu katerega se bodo predstavili nekateri največji svetovni kuharski mojstri. Slovenija bo s tem po navedbah organizatorjev za štiri dni postala središče gastronomskega sveta.

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek, kuharska mojstrica Ana Roš, kurator simpozija Andrea Petrini, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek in direktorica STO Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktorica STO Maja Pak in direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek in kuharska mojstrica Ana Roš.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kuharska mojstrica Ana Roš.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek in direktorica STO Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kuharska mojstrica Ana Roš in kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktorica STO Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kuharska mojstrica Ana Roš in kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktorica STO Maja Pak in direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek, kuharska mojstrica Ana Roš, kurator simpozija Andrea Petrini, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek in direktorica STO Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Direktor Jezeršek gostinstva Martin Jezeršek, kuharska mojstrica Ana Roš, kurator simpozija Andrea Petrini, direktorica Turizma Ljubljana Petra Stušek in direktorica STO Maja Pak.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, GH Union.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Evropskega simpozija hrane (European Food Summit), ki bo med 16. in 19. marcem.
Kurator simpozija Andrea Petrini.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Prvi dan dogodka se bosta zvrstila predpremiera nove sezone Odprte kuhne ter inovativni kulinarični sprehod po Ljubljani. Simpozij bo v pravem pomenu besede potekal v ponedeljek z govorci s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Osrednja tema bo trajnostno delovanje.

Dogodek organizira Jezeršek gostinstvo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo in Turizmom Ljubljana, kurator pa je Andrea Petrini, eno najpomembnejših imen visoke kulinarike. Tuje kuharske mojstre je pomagala privabiti tudi ena največjih kuharskih mojstric na svetu Ana Roš.

mlu/bdo/bdo
© STA, 2019