Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ropret za državni rekord pod vodo zdržal devet minut

Ljubljana, 25. februarja - Kranjčan Andrej Ropret je prvi Slovenec, ki je pod vodo brez dodatnega vdiha zdržal več kot devet minut. Konec tedna je na tekmovanju v Beogradu dosegel nov slovenski rekord v statični apnei - 9:03 minute. Lasten rekord iz leta 2017 je izboljšal za 11 sekund.

Ropret, sicer specialist za bazenske discipline in aktualni svetovni podprvak v dinamični apnei, se v naslednjih dneh odpravlja v Dubaj na najbolj prestižno tekmovanje v statični apnei, ki ga v spomin na stare običaje organizira kraljeva družina.

V Innsbrucku pa je Neža Čeč prav tako dosegla nov slovenski rekord v statični apnei. Z dosežkom 5:48 minute je odvzela rekord Alenki Artnik. Za drugi rekord na Tirolskem je poskrbel Samo Jeranko, ki je v dinamični apnei brez plavuti preplaval kar 180 metrov in za štiri metre izboljšal dosežek Ropreta.

Čečeva in Jeranko v drugem delu sezone načrtujeta nastop na svetovnem globinskem prvenstvu, Ropret pa na svetovnem bazenskem prvenstvu. Že 16. marca pa bo Maribor gostil letošnje slovensko prvenstvo.

ag/ag
© STA, 2019