Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Maduro zaprl tudi mejo z Brazilijo

Caracas, 21. februarja - Venezuelski predsednik Nicolas Maduro se je danes po srečanju z visokimi vojaškimi poveljniki odločil zapreti mejo z Brazilijo. Že pred tem je zaprl mejo s Kolumbijo, v torek pa tudi s karibskimi otoki Curacao, Aruba in Bonaire, da ne bi v državo prišla humanitarna pomoč, ki jo ima za krinko za ameriško invazijo.

Venezuela, Caracas.
Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je prisegel za drugi predsedniški mandat, ki ga venezuelska opozicija in večji del mednarodne skupnosti označujeta za nelegitimnega.
Venezuelski predsednik Nicolas Maduro.
Foto: Xinhua/STA

Medtem se je opozicijski voditelj Juan Guaido osebno podal na mejo s sosednjo Kolumbijo, da bi dosegel odprtje meje in da bi v državo lahko prišla pomoč v obliki hrane in zdravil za obubožano prebivalstvo. Na približno 900 kilometrov dolgo pot iz Caracasa do venezuelsko-kolumbijske meje se je odpravil v konvoju vozil.

V soboto se izteče rok za dostavo pomoči, ki ga je postavila opozicija. Za zdaj sicer ni jasno, kako bodo tovornjake s pomočjo spravili mimo vojakov, ki jih je na mejo poslal Maduro.

ms/set/ms
© STA, 2019