Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor o spremembah volilne zakonodaje danes z neparlamentarnimi strankami

Ljubljana, 18. februarja - Predsednik republike Borut Pahor se bo danes sestal s predstavniki neparlamentarnih političnih strank, ki so sodelovale na zadnjih državnozborskih volitvah. Govorili bodo o spremembah volilne zakonodaje, za del katere je ustavno sodišče ugotovilo, da je v neskladju z ustavo.

Ljubljana, predsedniška palača.
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je sešel s predstavniki zunajparlamentarnih političnih strank, ki so sodelovale na zadnjih volitvah v DZ.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot so zapisali v uradu predsednika, srečanje sodi med dogovorjene aktivnosti predsednika republike pri pripravi dveh možnih rešitev uveljavitve odločbe ustavnega sodišča. Z današnjim srečanjem pa se tudi neparlamentarnim strankam daje možnost, da predstavijo svoja stališča.

Na posvetu predsednika Pahorja z vodji parlamentarnih strank in poslanskih skupin so januarja sklenili, da bodo do počitnic skušali pripraviti predlog dveh sprememb volilne zakonodaje, in sicer v smeri spremembe volilnih okrajev ter v smeri uveljavitve list s preferenčnim glasom.

tz/pa
© STA, 2019