Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Certa postala 100-odstotna lastnica podjetja Tik Kobarid

Kobarid, 13. februarja - Družba Certa je danes postala 100-odstotna lastnica podjetja Tik Kobarid, ki proizvaja medicinske pripomočke za enkratno uporabo. Vodstvo Certe je z imetniki 14,48-odstotnega poslovnega deleža v kobariškem podjetju podpisalo pogodbo, s katero so predstavniki 429 sedanjih in nekdanjih zaposlenih svoj delež za 330.000 evrov prenesli na Certo.

Kobarid, Tik Kobarid.
Družba Certa je danes postala 100-odstotna lastnica podjetja Tik Kobarid, ki proizvaja medicinske pripomočke za enkratno uporabo, vodstvo Certe pa je z imetniki 14,48-odstotnega poslovnega deleža v kobariškem podjetju podpisalo pogodbo.
Direktorica Certe Mojca Černe Pucer ter predstavnik imetnikov deležev in nekdanji direktor Tika Branko Velišček
Foto: Primorski val/STA

Kobarid, Tik Kobarid.
Podjetje Tik Kobarid.
Foto: Primorski val/STA

Certa, ki je kot večinska lastnica Tik sicer že obvladovala, se je za nakup manjšinskega deleža odločila zaradi želje po optimizaciji korporativnega upravljanja ter poslovanja družbe in maksimizaciji njene vrednosti.

Tik se zadnja leta sooča s finančnimi težavami. Nedavno so delavci zaradi nizkih plač grozili tudi z opozorilno stavko, a so nato v socialnem dialogu dosegli dogovor. Vodstvo kljub tem težavam v prihodnost zre z optimizmom.

jes/pv/jes
© STA, 2019