Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sodišče Fištravca in Žulo oprostilo obtožb glede dveh zaposlitev

Maribor, 7. februarja - Mariborsko okrožno sodišče je danes oprostilo nekdanjega župana Andreja Fištravca in nekdanjega direktorja mestne uprave Marka Žulo obtožb o domnevno sporni zaposlitvi dveh oseb na občini v prvem letu županovega mandata. Tožilstvo, ki je zanju predlagalo nekaj več kot eno leto pogojne zaporne kazni, je že napovedalo pritožbo na višje sodišče.

Maribor, okrožno sodišče.
Mariborsko okrožno sodišče je oprostilo nekdanjega župana Andreja Fištravca in nekdanjega direktorja mestne uprave Marka Žulo obtožb o domnevno sporni zaposlitvi dveh oseb na občini v prvem letu županovega mandata.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Tožilka Katja Arnuš je v današnjih zaključnih besedah ponovila, da sta Fištravec in Žula opustila načelo gospodarnega ravnanja z javnimi sredstvi in v nasprotju z zakonom za uravnoteženje javnih financ omogočila zaposlitvi Igorja Petelina in Patricije Jankovič. Za slednjo naj bi celo pristopila k spremembi sistemizacije delovnih mest v mestni upravi.

Obtožena sta vztrajala, da sta bili zaposlitvi potrebni in da se s tem ni nihče okoristil. Sodišče je sledilo njunemu zagovoru.

ase/mo
© STA, 2019