Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pri pregonu trgovine z ljudmi šepa pri reintegraciji žrtev in pregonu storilcev

Ljubljana, 7. februarja - V Sloveniji področje reintegracije žrtev trgovine z ljudmi ni urejeno, kot bi moralo biti. Več bo treba narediti tudi pri pregonu, saj je obtožb storilcev tovrstnih kaznivi dejanj relativno malo, so ugotavljali na komisiji DZ za peticije, ki se je seznanila z akcijskim načrtom za boj proti trgovini z ljudmi za obdobje 2019-2020.

Nova Gorica.
Društvo Ključ - center za boj proti trgovini se ukvarja z osveščanjem o trgovanju z ljudmi in nudenjem konkretnih oblik pomoči žrtvam trgovine z ljudmi.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Predstavnica društva Ključ Polona Kovač je kot težavo pri reintegraciji navedla, da so vse pravice žrtve vezane na čas trajanja statusa žrtve, ta pa na čas, ko trajajo uradni postopki. Ko so ti končani, se oseba znajde nekje v zraku, je opozorila.

Državna sekretarka na notranjem ministrstvu Melita Šinkovec je prepričana, da bo stvari izboljšal akcijski načrt. Po njenih besedah se zavedajo nizkega števila obtožb, a je opozorila, da je celotna problematika zelo kompleksna in težavna za dokazovanje.

ako/apo
© STA, 2019