Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Župani o izzivih slovenskega turizma

Ljubljana, 7. februarja - V Ljubljani se bodo popoldne na povabilo Slovenske turistične organizacije in ministrstva za gospodarstvo na drugem srečanju sveta vodilnih destinacij slovenskega turizma sestali župani in županje 30 omenjenih destinacij. Velika udeležba potrjuje zavedanje o pomenu usklajenega delovanja krovne in lokalne ravni za uspeh turizma, ocenjujejo na STO.

Ljubljana
V Ljubljani so se na povabilo STO in ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na drugem srečanju sveta vodilnih destinacij slovenskega turizma sestali župani in županje 30 omenjenih destinacij.
Foto: STO

Aktualna turistična strategija države je postavila model s 34 vodilnimi destinacijami, kjer so lokalne skupnosti, občine oziroma destinacije med ključnimi partnerji.

Na Ljubljanskem gradu bodo župani iz teh destinacij z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom, direktorico STO Majo Pak in drugimi sogovorniki razpravljali o razvojnih prioritetah na ravni destinacij, potrebah okolja za ustvarjanje višje dodane vrednosti ter pobudah in predlogih županov.

mg/jb/mg
© STA, 2019