Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vozniki na cesto ne smejo s podmornico

Kranj, 6. februarja - Med kratkim jutranjim nadzorom so gorenjski policisti zjutraj ugotovili, da več voznikov pred vožnjo ne očisti avtomobila, zato policisti voznike opozarjajo, naj očistijo zamrznjena stekla, saj sicer iz avtomobila ne vidijo, podobno kot iz podmornice.

Ljubljana.
Policisti opozarjajo, da je potrebno pred vožnjo zaledenela stekla očistiti v celoti, iz vozila pa mora imeti voznik maksimalen pogled skozi vsa stekla. Stekla ne smejo biti niti zarošena.
Foto: Policija

Pri jutranjem nadzoru so policisti ugotovili šest kršitev, med katerimi sta še posebej izstopala dva primera. V enem je bil zaledenel cel avtomobil, v še enem pa očiščeno samo prvo steklo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

V takih okoliščinah voznik ne ve, kaj se dogaja okoli njega, kaj šele, da bi lahko pravilno in pravočasno reagiral na nepričakovane situacije. Zato prihaja do spregledov pešcev, trčenj, ogrožanj, vožnje po nasprotni polovici ceste itd. Vsaka taka situacija je zelo nevarna! S podmornico namreč ne smejo na cesto, so zapisali na policiji.

apo/apo
© STA, 2019