Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Batagelj: Prišel je čas za konkretne ukrepe

Postojna, 4. februarja - Politične razmere v Sloveniji so se toliko uredile, da je vendarle prišel čas za konkretne ukrepe, je ob robu foruma Kluba slovenskih podjetnikov v Postojni poudaril predsednik kluba Marjan Batagelj. Zavzel se je za čim bolj sodelovalen odnos politike in gospodarstva, ki je glede na primere iz Švice po njegovih besedah pot do uspeha.

Postojna, Hotel Jama.
Predsednik vlade Marjan Šarec se je udeležil letnega dogodka Kluba slovenskih podjetnikov - SBC, na katerem so predstavili Švico in švicarsko okolje, ki spodbuja podjetništvo.
Predsednik kluba Marjan Batagelj.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V prvi vrsti je izpostavil potrebo po znižanju obdavčitve plač in večji fleksibilnosti trga dela, kar bi povečalo konkurenčnost podjetij. Še bolj vesel pa bi bil, če bi se lotili resnične strukturne reforme. Če se je ne bomo zdaj, v času konjunkture, se je gotovo ne bomo niti v času krize, je še dejal.

Predsednik največje gospodarske organizacije v Švici Economiesuisse Heinz Karrer je kot enega ključnih dejavnikov uspeha izpostavil prav zelo tesno sodelovanje med gospodarstvom in politiko.

mlu/mg/bg/bg
© STA, 2019