Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Preiskovalci našli letalo nesrečnega nogometaša Sale

Cardiff, 4. februarja - Preiskovalci so v nedeljo pozno zvečer potrdili, da so našli izginulo letalo argentinskega nogometaša Emiliana Sale, na katerem je bil še pilot David Ibbotson. Sala je 21. januarja letel iz Francije proti Walesu, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo izginilo nad Rokavskim prelivom.

Velika Britanija, Cardiff.
Preiskovalci so v nedeljo pozno zvečer potrdili, da so našli izginulo letalo argentinskega nogometaša Emiliana Sale, na katerem je bil še pilot David Ibbotson. Sala je 21. januarja letel iz Francije proti Walesu, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo izginilo nad Rokavskim prelivom.
Foto: dpa/STA

Že v sredo so na obali Normandije našli ostanke letala, preiskovalci pa so v ponedeljek zvečer sporočili: Lahko potrdimo, da smo našli letalo.

Sala je 21. januarja zvečer poletel iz Nantesa v Wales, da bi s tamkajšnjim klubom Cardiffom podpisal pogodbo. Zasebno letalo, na katerem je bil poleg nogometaša le še pilot, je z radarskih zaslonov izginilo pri otoku Guernsey v Rokavskem prelivu.

ke/ke
© STA, 2019