Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na ustanovni seji se bodo sešli člani komisije za otroško kardiologijo

Ljubljana, 1. februarja - Na ustanovni seji se bodo sešli članice in člani novoustanovljene preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije. Komisija je nastala na pobudo SDS, NSi in SNS, a so tvorno sodelovanje napovedali tudi poslanci ostalih strank. Pri tem pa so opozorili na možnost politične zlorabe komisije.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan decembrske seje DZ so poslanci med drugim razpravljali o odreditvi parlamentarnih preiskav o ugotavljanju odgovornosti na programu otroške kardiologije in področju nabav medicinske opreme ter o financiranju političnih strank iz tujine.
Poslanka SDS Jelka Godec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predlagatelji želijo ugotoviti, kdo je odgovoren za to, da program otroške kardiologije v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana ne deluje kakovostno in varno. Na širšo neučinkovitost javnega zdravstva po prepričanju predlagateljev kažejo tudi nepravilnosti pri nabavah medicinske opreme.

Današnja seja bo potekala delno za zaprtimi vrati, po njej pa bo predsednica komisije Jelka Godec dala izjavo za medije.

pa/apo
© STA, 2019