Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ potrdil novelo zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti

Ljubljana, 31. januarja - Državni zbor je danes z 74 glasovi za in nobenim proti potrdil predlog novele zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo o pogojih za vstop in prebivanje državljanov tretjih držav za namene raziskovanja, študija, prostovoljstva, izmenjave učencev in dela varušk.

Ljubljana, DZ.
Zadnji dan seje DZ so med drugim obravnavali predlog priporočila za okrepitev varnosti v RS, predlog zakona o nekaterih koncesijskih pogodbah, novelo zakona o reševanju in prisilnem prenehanju bank ter novelo zakona o raziskovalni in razvojni dejavnosti.
Foto: Bor Slana/STA

Novela določa načela in cilje ter ureja način izvajanja politike raziskovalne in razvojne dejavnosti, ki se financira iz državnega proračuna in drugih virov ter je usmerjena k doseganju ciljev družbenega in gospodarskega razvoja Slovenije.

Raziskovalec iz tretje države je tako državljan tretje države z doktoratom ali ustrezno visokošolsko kvalifikacijo, ki mu omogoča vpis v programe doktorskih študijev in ki ga raziskovalna organizacija izbere za izvajanje raziskovalne dejavnosti v skladu s tem zakonom.

vi/apo/apo
© STA, 2019