Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ se bo z odstopom Prešička seznanil že danes

Ljubljana, 29. januarja - Državni zbor se bo že danes v okviru obravnave mandatno-volilnih zadev seznanil z obvestilom premierja Marjana Šarca o odstopu ministra za kulturo Dejana Prešička ter obvestilom, da bo funkcijo ministra za kulturo začasno opravljal minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje seje DZ, na kateri so med drugim obravnavali predlog SDS in SNS za ustavno obtožbo predsednika vlade Marjana Šarca ter odločali o predlogu za izvolitev Petra Svetine za varuha človekovih pravic.
Predsednik vlade Marjan Šarec.
Foto: Bor Slana/STA

Na Prešička, ki je odstop ponudil v nedeljo, so leteli očitki glede zlorabe položaja, ker je službeni avto uporabljal v zasebne namene in šikaniranja podrejenih, kar pa zanika. Šarec je včeraj spomnil na nekatere dosežke ministra, a ocenil, da so odnosi na ministrstvu skrhani do te mere, da si ne zna predstavljati, kako bi lahko dosedanja zasedba delala naprej.

Pikalo je danes povedal, da se bo sicer pogovoril z zaposlenimi na ministrstvu, a poudaril, da ne bo imel polnega mandata za pogovore o prihodnosti ministrstva.

tvr/mo
© STA, 2019