Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sojenje Fištravcu in Žuli zaradi spornih zaposlitev gre h koncu

Maribor, 28. januarja - Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes zaključil dokazni postopek v sojenju nekdanjemu županu Andreju Fištravcu in direktorju mestne uprave Marku Žuli zaradi domnevno spornih zaposlitev v prvem letu županovega mandata. Zaključne besede strank je sodnica Andreja Lukeš napovedala za 7. februar, torej prihodnji teden.

Maribor.
Sojenjw nekdanjemu mariborskemu županu Andreju Fištravcu in nekdanjemu direktorju mestne uprave Marku Žuli zaradi obtožb o zlorabi položaja.
Izjava za medije Fištravca.
Foto: Gregor Mlakar/STA
Arhiv STA

Današnji narok na sodišču je bil hitro končan, saj je sodnica le še prebrala dopis Mestne občine Maribor o trenutnem stanju na področju zaposlovanja, ki ga je pred tem zahtevala.

Tožilstvo je Fištravca in Žulo v obtožnici obremenilo, da sta v nasprotju s predpisi omogočila zaposlitev Igorja Petelina in Patricije Jankovič, ki naj takrat dela, za katerega sta bila zaposlena, sploh ne bi opravljala.

Obtožena vztrajata, da sta bili zaposlitvi potrebni, saj so ob njihovem prevzemu vodenja občine veljale posebne okoliščine.

ase/mo
© STA, 2019