Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sindikalisti o Prešičkovem odstopu: Odstop ni dovolj, treba je urediti stvari (I)

Ljubljana, 28. januarja - Po odstopu ministra za kulturo Dejana Prešička v sindikatu Glosa in Sindikatu državnih organov Slovenije ocenjujejo, da sam odstop ni dovolj. V sindikatu ministrstva za kulturo pa odločitev predsednika vlade, da sprejme odstop, razumejo kot pomoč in prvi korak v urejanju razmer na ministrstvu.

Ljubljana, Dom sindikatov.
Novinarska konferenca Visokošolskega sindikata Slovenije (VSS) - Pergam, Sindikata kulture in narave Slovenije (GLOSA) - ZSSS ter Sindikata delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti (VIR) - ZSSS, na kateri so spregovorili o odnosu vlade do področij vzgoje in izobraževanja, kulture in narave.
Tajnik glavnega odbora sindikata GLOSA Mitja Šuštar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik Glose Mitja Šuštar je prepričan, da Prešiček, ki je odstopil, potem ko so se v javnosti pojavili očitki o mobingu in šikaniranju zaposlenih na ministrstvu ter uporabi službenega vozila v zasebne namene, ni odgovoren za stare anomalije. Kot vodja ministrstva pa bi moral poskrbeti, da je delovno okolje spoštljivo.

Za predsednika sindikata državnih organov Frančiška Verka je bil Prešiček vrh ledene gore, saj je bilo pred njegovim prihodom na ministrstvu okrog 70 primerov mobinga. Želi si, da se s prihodom novega stvari razjasnijo.

kb/av/av
© STA, 2019