Koprski občinski svet pooblastil Bržana za zastopanje v upravnem sporu

Koper, 17. januarja - Koprski občinski svet je danes na izredni seji soglasno sprejel sklep, s katerim župana Aleša Bržana pooblašča za zastopanje v postopkih, ki jih je pred upravnim sodiščem sprožil poraženec županskih volitev Boris Popovič. Bržan bo naprej pooblastil odvetniško pisarno Mužina, Žvipelj in partnerji, ki bo še danes pripravila odgovore na zahtevo za začasno odredbo.

Koper, Pretorska palača.
Izredna seja občinskega sveta Mestne občine Koper, na kateri so obravnavali predlog sklepa o podelitvi posebnega pooblastila županu Mestne občine Koper za opravo vseh procesnih dejanj ain zastopanje pred Upravnim sodiščem RS v postopku - pritožba in predlog Borisa Popoviča zoper sklep občinskega sveta mestne občine Koper.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, Pretorska palača.
Izredna seja občinskega sveta Mestne občine Koper.
Arhiv STA.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Z današnjim sklepom je občinski svet Bržanu podelil posebno pooblastilo za opravo vseh procesnih dejanj in zastopanje pred upravnim sodiščem v Popovičevi pritožbi na sklep občinskega sveta iz 21. decembra lani. Tedaj so občinski svetniki potrdili županski mandat Bržanu.

Popovič je prejšnji teden poleg pritožbe na sklep občinskega sveta na sodišče podal še zahtevo za izdajo začasne odredbe, s katero bi prekinilo izvrševanje funkcije župana do pravnomočne odločitve o pritožbi.

miv/ako/ako
© STA, 2019