Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ptujska bolnišnica v novo leto z boljšimi rezultati od načrtovanih

Ptuj, 28. decembra - Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj zaključuje leto z boljšimi rezultati od sprva načrtovanih. Še vedno pričakujejo izgubo v višini dobrega pol milijona evrov, a je to 350.000 evrov manj od načrtovanega minusa v finančnem in sanacijskem načrtu.

Ptuj, Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj.
Novinarska konferenca Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, na kateri so predstavili dosežke bolnišnice v letu 2018, načrte za leto 2019 in trenutne dejavnosti na področju gradnje urgentnega centra.
Strokovni vodja Teodor Pevec in direktorica bolnišnice Anica Užmah.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Kot je na današnji predstavitvi rezultatov povedala direktorica bolnišnice Anica Užmah, so uspeli povečati prihodke, odhodke pa ohraniti znotraj načrtovanega.

V prihajajočem letu med drugim načrtujejo vzpostavitev nove razvojne ambulante in rehabilitacije po srčni kapi, med vlaganji v prostore in opremo pa ureditev bolnišnične lekarne. Glavna investicija ostaja urgentne center, ki ga želijo v prihajajočem letu vsaj začeti graditi.

Hkrati so opozorili, da jim zmanjkuje prostora za druge dejavnosti. Po besedah strokovnega vodje Teodorja Pevca bi Ptuj potreboval v celoti novo bolnišnico.

ase/apo
© STA, 2018