Stevens zaradi zapleta z dokumenti ostal brez nastopa na 50 m prsno

Peking, 9. decembra - Slovenski plavalni reprezentant Peter John Stevens na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Hangzhouju na Kitajskem ne bo nastopil na tekmi na 50 m prsno. Razlog je v papirjih za bivanje v ZDA, saj plavalcu kranjskega Triglava in univerze Tennessee 15. decembra poteče študentski status, zato se mora Stevens do takrat vrniti v Knoxville.

Kitajska, Hangzhou.
Svetovno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih v Hangzhouju na Kitajskem.
Slovenski plavalni reprezentant Peter John Stevens na svetovnem prvenstvu ne bo nastopil na tekmi na 50 m prsno. Razlog je v papirjih za bivanje v ZDA, saj plavalcu kranjskega Triglava in univerze Tennessee 15. decembra poteče študentski status, zato se mora Stevens do takrat vrniti v Knoxville.
Foto: Aleksander Gasser/STA

Kitajska, Hangzhou.
Svetovno prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih v Hangzhouju na Kitajskem.
Slovenski plavalni reprezentant Peter John Stevens.
Foto: Aleksander Gasser/STA

V nadaljevanju je Stevens izpostavil, da bi sicer lahko nastopil na SP, a bil nato prisiljen, da bi se v ZDA vrnil s turistično vizo in potreboval vsaj leto dni, da si spet zagotovi status, ki ga je pridobil s študijem v Knoxvillu in pot do vize za športnike.

Upal sem, da bom zadeve lahko uredil, na koncu pa sem se moral odločiti. Žal me na 50 m prsno ne bo, na 100 m prsno in 100 m mešano pa bom le nastopil, je dejal plavalec, ki si na 100 m prsno zdaj želi finale.

zza/ag/zza
© STA, 2018