Kandidati za novo vodjo nemške CDU pozvali k prenovi stranke

Hamburg, 7. decembra - Vidnejši kandidati za novega predsednika nemških krščanskih demokratov CDU Annegret Kramp-Karrenbauer, Friedrich Merz in Jens Spahn so danes pred glasovanjem poudarili, da se mora stranka prenoviti, a ima vsak svojo vizijo, kako.

Nemčija, Hamburg.
Nemška kanclerka Angela Merkel je v uvodnem nagovoru na kongresu krščanskih demokratov (CDU) v Hamburgu spomnila na svoje začetke, a ob tem poudarila prihodnje izzive, ki ležijo pred stranko. Pri tem je črpajoče iz lastnih izkušenj 18 let vodenja CDU, pozvala k poenotenju krščanskih demokratov, da bi se tako lahko skupaj združili in vodili.
Foto: dpa/STA

Kramp-Karrenbauerjeva je spomnila na moč, ki jo je stranka v preteklosti že pokazala, ko se je soočila z izzivi in črnogledo prihodnostjo. Poudarila, da je ponovno prišel ta trenutek, ko se morajo v CDU opogumiti in slediti prerojeni smeri in lastni viziji.

Merz se je zavzel za močnejšo ljudsko stranko, ki pa je potrebna prenove, da bo lahko odgovorila na izzive prihodnosti. Po njegovi oceni morajo biti krščanski demokrati ponovno pripravljeni se spreti in razpravljati s politični kolegi.

Spahn pa je pozval k ambicioznosti, saj potrpljenje ali čakanje ne bo prineslo sprememb.

set/ms/set
© STA, 2018