Zaradi del do ponedeljka zaprta Verovškova ulica pri križišču z Drenikovo

Ljubljana, 1. decembra - Zaradi rekonstrukcije ceste in obnove vročevoda je do ponedeljka za ves promet zaprta Verovškova ulica pri križišču z Drenikovo ulico v Ljubljani. Kot so sporočili z Mestne občine Ljubljana, je obvoz urejen po Dunajski, Tivolski in Celovški cesti. Po spremenjeni trasi bodo vozili tudi avtobusi na liniji 22.

Ljubljana.
Prenova ulica, tlakovanje, gradbena dela, gradbeništvo.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so še pojasnili na ljubljanski občini, bo od ponedeljka naprej na Drenikovi ulici promet ponovno potekal enosmerno in bo urejen v smeri proti Dunajski cesti.

Mestni avtobusi na liniji 22 bodo vozili po spremenjeni trasi, in sicer Dunajska, Tivolska in Celovška cesta.

V sklopu preureditve dela Drenikove ulice bodo več prostora dobili pešci in kolesarji, preurejeno bo tudi križišče s Celovško cesto. Dela naj bi bila zaključena do 10. decembra, izvedla jih bo družba Prenova-gradbenik, vrednost vseh del pa je skoraj 2,7 milijona evrov brez DDV.

Poleg prenove ulice, ki predstavlja del diagonalne prometne povezave med Bežigradom in Šiško, ter ureditve površin za kolesarje in pešce bo Energetika Ljubljana izvedla tudi prenovo plinovodnega in vročevodnega omrežja med Maurerjevo ulico in Celovško cesto.

zc/kk
© STA, 2018