Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Louise Arbour razočarana nad državami, ki odstopajo od dogovora ZN o migracijah

New York, 28. novembra - Posebna predstavnica ZN za mednarodne migracije in nekdanja glavna tožilka Mednarodnega sodišča za zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu Louise Arbour je kritizirala države, ki se umikajo od dogovora Združenih narodov o migracijah. Ob tem je poudarila, da je bil dogovor dosežen po dolgih pogajanjih med vsemi članicami ZN, razen ZDA, in vsaka država je imela priložnost zagovarjanja lastnih interesov ter pridobivanja koncesij od drugih. Zato je zanjo veliko razočaranje, da so si določene države premislile tako hitro po doseženem dogovoru.

Ljubljana.
Posebna predstavnica ZN za mednarodne migracije in nekdanja glavna tožilka Mednarodnega sodišča za zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu Louise Arbour.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

ZDA so se umaknile že iz samih pogajanj, nekaj mesecev kasneje jim je sledila Madžarska. Od takrat dalje so Avstralija, Izrael, Poljska, Slovaška, Češka, Avstrija, Švica in Bolgarija bodisi javno sporočilo, da odstopajo od dogovora, ali so obvestile ZN, da se umikajo od dogovora,

mlj/rp/mlj
© STA, 2018