Lokalne volitve v Kranju: Politični novinec Rakovec proti mestnemu svetniku Stevanoviću

Kranj, 27. novembra - Pred drugim krogom lokalnih volitev STA objavlja kratki biografiji kandidatov za župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca in Zorana Stevanovića.

Kranj.
Mesto Kranj, naselje.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Matjaž Rakovec: 54-letni diplomirani ekonomist kandidira s podporo SD. Čeprav je novinec v politiki, je v prvem krogu županskih volitev dobil največ glasov. Ima močne povezave s slovenskim športom in gospodarstvom, kjer je zasedal najvišje položaje. Med drugim je bil predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, dvakrat je prejel naziv Naj finančnik leta. Kot nekdanji vaterpolist je bil predsednik Vaterpolske zveze Slovenije, trenutno pa je predsednik Hokejske zveze Slovenije. Rodil se je v Kranju, kjer je tudi odrasel, ker pa je dolgo živel v Ljubljani, se je med volilno tekmo soočal z očitki, da ni Kranjčan. Kranju želi vrniti nekdanji sloves inovativnosti in blagostanja.

Zoran Stevanović: 36-letni magister menedžmenta se je za župansko funkcijo, sicer neuspešno, potegoval že pred štirimi leti. Zaposlen je bil tako v javni upravi kot gospodarstvu, trenutno pa opravlja delo menedžerja prodaje v proizvodnem podjetju. Je član SNS, a je pred volitvami zamrznil članstvo v stranki ter kandidiral s podpisi volivcev, saj meni, da na lokalni ravni ni prostora za strankarske razprtije. Obljublja politiko, ki bo v korist ljudi, kakršno je prikazoval že kot mestni svetnik. Med najbolj znanimi podporniki njegove kandidature je smučarski skakalec Robert Kranjec, ki je tudi kandidiral na listi Zoran za Kranj, s šestimi osvojenimi mandati zmagovalke letošnjih volitev za mestni svet.

np/tzu/np
© STA, 2018