Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenska učiteljica Nina Jelen zmagala na vseevropskem natečaju spletne varnosti

Ljubljana/Bruselj, 26. novembra - Slovenska učiteljica Nina Jelen je v kategoriji učiteljev osvojila prvo mesto na nagradnem natečaju v okviru kampanje #SaferInternet4EU. Evropska komisija je želela z njim spodbuditi razmislek o spletni varnosti, medijski pismenosti in spletni higieni, da bi se otroci, starši in učitelji bolje zavedali digitalnih priložnosti in izzivov.

Belgija, Bruselj.
Slovenska učiteljica Nina Jelen je v kategoriji učiteljev osvojila prvo mesto na nagradnem natečaju v okviru kampanje #SaferInternet4EU.
Učiteljica Nina Jelen in in evropska komisarka za digitalno ekonomijo in družbo Mariya Gabriel.
Foto: portal Safe.si

Kot so danes sporočili iz Centra za varnejši internet Safe.si, Jelenova uči v osnovni šoli Podkum, ki je podružnica osnovne šole Ivana Skvarče v Zagorju ob Savi. Skupaj z učenci je zasnovala in pripravila projekt, ki temelji na njeni knjigi, ta pa opisuje prigode palčkov na internetu.

Na vseevropskem natečaju so s projekti sodelovali mladi od 13 do 19 let, učitelji in organizacije. V vsaki kategoriji so izbrali tri finaliste, zmagovalce pa so z javnim glasovanjem izbrali uporabniki interneta.

bs/apo/apo
© STA, 2018