Tradicionalni slovenski zajtrk za krepitev pomena lokalne hrane in zdravih prehranjevalnih navad

Ljubljana, 13. novembra - Dan slovenske hrane s tradicionalnim slovenskih zajtrkom, ki ga bomo obeležili v petek, je priložnost za krepitev osveščanja pomena lokalno pridelane hrane, pa tudi zdravih prehranjevalnih navad. V ospredju letošnjega dneva slovenske hrane so tla, ki so pomembna za pridelavo varne in kakovostne hrane.

Ljubljana, Biotehniška fakulteta.
Novinarska konferenca pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk, Igor Teršar z ministrstva za kulturo, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, minister za okolje in prostor Jure Leben, in državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Pia Vračko.
Foto: Karmen Kleiderman/STA

Ljubljana, Biotehniška fakulteta.
Novinarska konferenca pred dnevom slovenske hrane in tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, državna sekretarka na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk, Igor Teršar z ministrstva za kulturo, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec, minister za okolje in prostor Jure Leben, in državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Pia Vračko.
Foto: Karmen Kleiderman/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.974 znakov (brez presledkov) oziroma 361 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

kk/jes
© STA, 2018