Đoković povratnik leta, Vajda najboljši trener

London, 9. novembra - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je prejel nagrado združenja poklicnih teniških igralcev ATP za povratnika leta, njegov slovaški trener Marijan Vajda pa nagrado za najboljšega trenerja v tej sezoni.

ZDA, New York.
Srbski teniški igralec Novak Đoković je letošnji zmagovalec teniškega odprtega prvenstva ZDA. V finalu turnirja je premagal Argentinca Juana Martina del Potra.
Foto: Xinhua/STA

Đoković je v začetku tedna znova zasedel prvo mesto na lestvici ATP; po zmagah na turnirjih za grand slam v Wimbledonu in odprtem prvenstvu ZDA ter zmagoslavjih na turnirjih serije masters v Cincinnatiju ter Šanghaju, je znova številka 1, na tem položaju je zamenjal poškodovanega Španca Rafaela Nadala.

Poleg Đokovića in Vajde so nagrade prejeli še Grk Stefanos Cicipas, ki je igralec, ki je najbolj napredoval v tej sezoni, novinec leta je Avstralec Alex de Minaur, najbolj priljubljen igralec je neuničljivi Federer, nagrado za fair-play je prejel Nadal, najboljši par v karavani ATP pa sta Hrvat Mate Pavić in Avstrijec Oliver Marach.

zza/ad/zza
© STA, 2018