V streljanju v Kaliforniji najmanj 12 smrtnih žrtev

Los Angeles, 8. novembra - V baru v mestu Thousand Oaks v Kaliforniji je včeraj zvečer prišlo do streljanja. Policija je sporočila, da je bilo ubitih 13 ljudi, med njimi policist in napadalec, okoli deset drugih je bilo ranjenih.

ZDA, Thousand Oaks.
Policist na parkirišču cesti pred barom Borderline Bar & Grill, kjer je v sredo zvečer napadalec ubil 12 ljudi, med katerimi je bil tudi policist. Napadalca so policisti našli mrtvega, ko so vstopili v bar. Zaenkrat še ni jasno, ali je storil samomor ali ga je ubil policist.
Foto: dpa/STA

ZDA, Thousand Oaks.
V baru Borderline Bar & Grill v Kaliforniji je v sredo zvečer napadalec ubil 12 ljudi, med katerimi je bil tudi policist. Napadalca so policisti našli mrtvega, ko so vstopili v bar. Zaenkrat še ni jasno, ali je storil samomor ali ga je ubil policist.
Foto: dpa/STA

V baru Borderline Bar and Grill je včeraj potekal študentski večer s coutryjevsko glasbo, v času napada je bilo tam najmanj 200 ljudi.

Policija je sporočila, da so napadalca našli mrtvega, ko so vstopili v bar. Zaenkrat še ni jasno, ali je storil samomor ali ga je ubil policist.

Prav tako še nista znana motiv in identiteta napadalca. Lokalni šerif Geoff Dean je pojasnil, da zaenkrat ne obstaja sum terorizma, a da bodo preverili tudi to možnost. Domnevajo, da je deloval sam.

Priče, ki so bile v baru, so povedale, da je ob streljanju med obiskovalci izbruhnila panika.

set/jk/ms/sk/set
© STA, 2018