Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

FBI prijel glavnega osumljenca pošiljanja paketov z eksplozivom

Washington, 26. oktobra - Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je danes prijel glavnega osumljenca, ki naj bi na različne naslove poslal najmanj 13 pošiljk z eksplozivom. Gre za Cesarja Sayoca, ki je osumljen najmanj petih kaznivih dejanj, od sestavljanja eksplozivnih naprav do grožnje nekdanjim predsednikom, zaradi česar mu grozi do 58 let zapora.

ZDA.
Na uredništvu CNN v New Yorku so prejeli pošiljko z bombo, zato so uredništvo izpraznili, newyorška policija pa dogodek preiskuje.
Ameriška tajna služba je sicer prestregla pisemske pošiljke z eksplozivom, naslovljene na Belo hišo, Hillary Clinton in bivšega ameriškega predsednika Baracka Obamo.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

To je na današnji novinarski konferenci povedal ameriški pravosodni minister Jeff Sessions, ki je tudi pohvalil uspešno in hitro delo ameriških preiskovalnih organov. Poudaril je, da ne bodo dopuščali političnega nasilja v ZDA.

Osumljenec je trenutno v pridržanju FBI in kot je povedal direktor tega preiskovalnega urada Chris Wray, so ga z nevarnimi pošiljkami povezali na podlagi prstnih odtisov in sledov DNK.

Več o motivih osumljenca Wray v interesu preiskave, ki se nadaljuje, pa ni želel govoriti.

ms/moz/ms
© STA, 2018