Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

FBI v povezavi z bombnimi pošiljkami prijel osumljenca

New York, 26. oktobra - Ameriški zvezni preiskovalni urad FBI je na Floridi prijel osumljenca v povezavi s preiskavo najmanj 12 sumljivih pošiljk in paketov z bombami, ki so bili med drugim poslani na naslove bivšega predsednika ZDA Baracka Obame ter nekdanje državne sekretarke in demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton.

ZDA.
Na uredništvu CNN v New Yorku so prejeli pošiljko z bombo, zato so uredništvo izpraznili, newyorška policija pa dogodek preiskuje.
Ameriška tajna služba je sicer prestregla pisemske pošiljke z eksplozivom, naslovljene na Belo hišo, Hillary Clinton in bivšega ameriškega predsednika Baracka Obamo.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

To je na Twitterju potrdila tudi tiskovna predstavnica ameriškega pravosodnega ministrstva. Hkrati je napovedala, da bo več podrobnosti objavljenih na novinarski konferenci ob 20.30 po srednjeevropskem času.

Sumljive pošiljke so bile v zadnjih dneh poslane na naslove uglednih demokratov in kritikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Tako demokratski kot republikanski politiki so pošiljanje sumljivih paketov pred kongresnimi volitvami že označili za terorizem.

ms/ako/blm/ms
© STA, 2018