Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Okusi Radol'ce z večjim poudarkom na kakovosti

Radovljica, 26. oktobra - Z današnjim otvoritvenim dogodkom v Podnartu se začenjajo tradicionalni Okusi Radol'ce. Že šesti november zapored bodo radovljiški gostinci po enotni ceni 18 evrov ponujali menije, narejene iz sestavin lokalnih dobaviteljev.

Okusi Radol'ce so med prvimi tovrstnimi kulinaričnimi prireditvami v Sloveniji. Posebni so po tem, da ni poudarek le na tradicionalnih jedeh, temveč predvsem na lokalnih sestavinah in njihovi sledljivosti ter na povezovanju gostiln in dvigu kakovosti. Na slednjo so se letos še posebej osredotočili, pojasnjuje direktorica javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj in dodaja, da bi bilo v prihodnje potrebno tudi še boljše povezovanje med kmetijstvom in gostinstvom.

Mesec kulinarike, katerega rdeča nit je letos med, se bo sklenil 1. decembra s ponudbo poulično hrane v starem mestnem jedru Radovljice.

tzu/bg
© STA, 2018